Wil je binnenkort met jouw bedrijf aan de slag gaan met SEO? Dan is de kans groot dat je linkbuilding gaat gebruiken. Je kan alleen niet zomaar beginnen met linkbuilding. Het is belangrijk dat je van tevoren een goede linkbuilding strategie bedenkt. Heb je geen idee hoe je een linkbuilding strategie moet opzetten? Zoek dan niet meer verder. Als je verder leest, vind je allerlei handige tips voor het bedenken van een succesvolle linkbuilding strategie. 

 

Content en techniek

 

Op het moment dat je aan de slag gaat met het bedenken van een goede linkbuilding strategie, zal je eerst moeten focussen op de content en techniek. De website moet voorzien worden van een goede basis om linkbuilding te laten slagen. Wat houdt goede content en techniek precies in? Dat betekent dat de website van jouw bedrijf goed moet functioneren. 

 

Het is van belang dat de structuur van jouw website logisch in elkaar zit. Bezoekers moeten op een fijne manier gebruik kunnen maken van de website. Zorg er dus voor dat je een goede indeling hebt van de website. Hiernaast is het belangrijk dat de website optimaal functioneert op verschillende apparaten. Focus je dus niet alleen op een computer, maar ook zeker op een telefoon of een tablet. 

 

Content voor doelgroep

 

Bij linkbuilding draait het voor een groot deel om de content. Linkbuilding betekent namelijk dat links op andere websites verwijzen naar de website van jouw bedrijf. Het is daarbij belangrijk dat die links overeenkomen met de content die de bezoekers aantreffen op de website. Sluit de verwachting van de bezoeker helemaal niet aan op jouw content? Dan zal de bezoeker veel sneller afhaken. 

 

Het is dus belangrijk dat je goede en geschikte content gaat maken. De content moet vooral uniek zijn. Op het moment dat jij zomaar content kopieert van andere mensen, zal linkbuilding niet snel slagen. Je moet namelijk een natuurlijk linkprofiel opbouwen en dat kan je voor een groot deel alleen doen door unieke content te creëren. 

 

Samen met expert

 

Waarschijnlijk is de makkelijkste manier om een linkbuilding strategie te bedenken door contact op te nemen met een expert. In Nederland zijn er steeds meer bedrijven die optreden als een linkbuilding bureau. Dit betekent dat zo een bedrijf andere bedrijven helpt op het gebied van SEO en linkbuilding. Je kan eens online zoeken naar linkbuilding in Amsterdam om een beeld te krijgen van die bedrijven.

 

Een linkbuilding bureau weet als geen andere alle informatie over linkbuilding. Deze kennis kan het bureau inzetten om jou te helpen bij het bedenken en uitvoeren van de beste linkbuilding strategie. Overigens heeft een linkbuilding bureau een groot netwerk, dus het kan handig zijn voor startende bedrijven.