Intern linken bestaat uit het creëren van interne links, oftewel het maken van links naar strategische pagina's op jouw website.

Deze links moeten op een zo natuurlijk mogelijke manier worden gemaakt om te voorkomen dat ze worden bestraft door Google. Om dit te doen, rationaliseer je het aantal links per pagina en varieer je de ankers zoveel mogelijk.

Een goede interne link moet het mogelijk maken om sap te geven aan de belangrijkste pagina's van jouw site. Op je blog kun je links maken die verwijzen naar producten of productcategorieën die je wilt pushen.

Versterk jouw imago met relevante en geoptimaliseerde inhoud

De blog is een zeer interessante bron van traffic-acquisitie. Hoe dichter de inhoud, hoe meer pagina's van de site worden weergegeven in de zoekresultaten (SERP). 

Google heeft een krachtig algoritme waarmee het inhoud van lage kwaliteit kan detecteren, evenals bedrijven die 'vals spelen'. Technieken die erop gericht zijn bots voor de gek te houden – ook wel “black hat SEO”-technieken genoemd – worden steeds sneller opgemerkt door de grootste zoekmachine, hoewel er elke dag nieuwe bijkomen.

White label linkbuilding is duurzamer. Door dichte, relevante en geoptimaliseerde inhoud te creëren, vergroot u uw kansen op het genereren van meer verkeer en meer leads op de lange termijn aanzienlijk.

Hoe optimaliseer je je blog voor SEO?

De blog is een belangrijke vector van verkeer. Om veel gekwalificeerde bezoekers aan te trekken, is het echter belangrijk om verschillende SEO-regels te respecteren. Dus, hier zijn tips om je blogposts beter te positioneren in zoekmachines.

Maak gebruik van de thematische cluster

In het verleden heeft SEO zich vooral gericht op het optimaliseren van individuele artikelen. Hoewel dit belangrijk is, kun je de SEO van jouw blog een boost geven door "onderwerpen clusters" te gebruiken.

Het principe is eenvoudig: je selecteert een pijler onderwerp, gerelateerd aan jouw hoofdactiviteit, evenals een doel zoekwoord. Vervolgens bepaal je subthema's (tussen 7 en 10), gerelateerd aan je hoofdonderwerp, elk met een specifieker, vaak long-tail trefwoord.

Zo definieer je direct meerdere artikel ideeën om ze via de interne mesh aan elkaar te koppelen. Dit heeft 3 voordelen:

-Bied jouw bezoekers een volledige en verlichte visie op het onderwerp.

-Houd internetgebruikers langer op je website (een belangrijk signaal voor SEO).

– Het helpen van crawlers van zoekmachines om jouw inhoud beter te crawlen en te begrijpen, wat de positie in de resultaten verhoogt.

Om thematische inhoud rond een trefwoord of onderwerp te vinden, kun je tools zoals Semrush of Answer The Public gebruiken.

Schrijven voor Featured Snippets

Featured Snippets verschijnen bovenaan de organische resultaten van Google. Ze komen vaak in de vorm van lijsten met opsommingstekens, een bijlage met een definitie, een FAQ of zelfs een vergelijkingstabel.

Featured snippets bieden snelle antwoorden op de meest voorkomende zoekopdrachten, vaak beginnend met "wie, wat, waar, waarom en hoe". Als je hulp wilt of je linkbuilding wilt uitbesteden, kijk dan bij Seeders.nl.